Wesley en Peter gaan de uitdaging aan op de Mont Ventoux
Wesley en Peter gaan de uitdaging aan op de Mont Ventoux Foto: Chris Smits

Bergop tegen ALS

Video Maatschappelijke discussie Sport

Siebengewald | Op donderdag 9 juni 2022 vindt de jubileumeditie van Tour-du-ALS plaats en wordt de Mont Ventoux voor de tiende keer bedwongen voor de strijd tegen ALS. Vorige jaar beklommen circa 500 deelnemers dit roemruchtig en onherbergzaam monster in Franse Alpen en haalden toen 1,2 miljoen euro op voor het goede doel.

ALS is een dodelijke spierziekte waar nog geen medicijn voor is. Door de jaren heen is met Tour du ALS al bijna 8 miljoen euro opgehaald voor onderzoek. De laatste jaren, met name door MinE research en het vinden van verschillende genen, is er een stipje op de horizon voor het vinden van de oorzaak en een medicijn. Voor dit levensreddende onderzoek is veel geld nodig.


In juni gaan Peter Beumers en Wesley Brons uit Siebengewald de ‘Tour du ALS’ fietsen, omdat bij de vader van Wesley - Bert Brons - een paar maanden geleden de ziekte ALS werd vastgesteld. De twee vrienden gaan nu samen deze tour fietsen voor geld in te zamelen om deze verschrikkelijke ziekte een halt toe te roepen. “We hebben al een flink bedrag opgehaald maar dit kan altijd beter”, zegt Peter. “Hopelijk kunnen we met deze oproep extra hulp krijgen om ons streefbedrag van 5000 euro ruim te kunnen passeren.” De donaties lopen via de website www.tourduals.nl

Afgelopen dinsdagavond hebben Wesley en Peter een trainingsrondje gefietst en daarna zijn ze samen naar de ouders van Wesley gegaan om de planning door te nemen.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT