Afbeelding
Foto: Chris Smits

Siebengewaldse jeugd legt patrijzenoase aan

Video Jeugd voor Jeugd Natuur VIDEO

Siebengewald | Maandag 30 januari was de jaarlijkse Boomplantdag, dit jaar in Siebengewald. Leerlingen van basisschool ’t Kendelke kregen ’s morgens gastlessen over bomen, patrijzenbeheer, natuur inclusieve landbouw en het belang van de natuur voor ons. 

Vervolgens gingen de leerlingen naar de locatie waar ze bomen en struiken gingen planten. Deze locatie ligt aan de rand van Siebengewald, in de buurt van basisschool ’t Kendelke. Hier stonden eerst kerstsparren, sinds afgelopen maandag staat er struikgewas. Daarnaast komt er nog een kruidenrijke akker. Na afloop werden de kinderen voor hun inspanning getrakteerd op warme chocomel en een koek. Met smerige schoenen en een presentje, een bessenstruik, onder de arm gingen de kinderen moe maar voldaan naar huis. 


Een oase voor patrijzen
Het struikgewas en de kruidenrijke akker gaan er voor zorgen dat hier een oase voor patrijzen ontstaat. Het aantal patrijzen in Nederland is drastisch achteruit gegaan. Deze ‘patrijzenoase’ levert een structurele bijdrage aan het herstel van de biodiversiteit. Het plan is eerder beloond met een prijs van de Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel en krijgt een financiële bijdrage uit het ‘Samen voor Biodiversiteit’ Innovatiefonds. Wethouder Antoon Splinter heeft tijdens de Boomplantdag een informatiebord over deze oase voor patrijzen onthuld.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT