AVG Heymix leverde circa 400 kub beton voor de wandelpaden
AVG Heymix leverde circa 400 kub beton voor de wandelpaden Foto: AVG

AVG aan de slag op Genneps kerkhof

Zakelijk

Gennep | De firma AVG uit Heijen kreeg een bijzonder verzoek vanuit opdrachtgever Den Ouden uit Schijndel. Deze heeft namelijk een project aangenomen, waarbij er nieuwe betonpaden moeten worden aangelegd op de algemene begraafplaats aan de Kampweg in Gennep. Aan AVG Heymix de taak om het nieuwe beton te leveren en aan AVG Recycling de opdracht om het oude beton uit de huidige paden te recyclen.

Ook voor de specialisten van Den Ouden was deze klus speciaal werk. Zo was het voor hen, net als voor de AVG, de eerste keer dat zij een begraafplaats gedeeltelijk van nieuwe betonpaden moesten voorzien. Om de betonpaden er niet te strak en nieuw uit te laten zien, gebruikt Den Ouden donkere lossingspoeder. Op die manier krijgen de paden een genuanceerdere look. Daarnaast heeft het bedrijf zelf scheuren in het beton gemaakt, waardoor er geen voegen nodig waren. Voegen zouden namelijk een te strak resultaat geven, wat niet mooi is op de begraafplaats.


De paden krijgen een ‘oud’ karakter door een speciaal procedé

In totaal wordt er door AVG Heymix zo’n 400 kubieke meter beton naar de begraafplaats gebracht. Om de paden een authentieke uitstraling mee te geven is er gekozen om het beton in een lichte terracotta kleur te leveren. Daaroverheen wordt het donkere lossingspoeder aangebracht, waardoor het lijkt of de paden er al veel langer liggen.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT