Onderzoek concerncontroller provincie Limburg
Onderzoek concerncontroller provincie Limburg Foto: Chris Smits

Ook Imagro onder het vergrootglas

Zakelijk

Ottersum | De provincie Limburg heeft een lijst met 16 entiteiten vrijgegeven waarvan de betalingen (subsidies, opdrachten, financieringen/leningen) door een onafhankelijke concerncontroller onderzocht worden. Ook het communicatieadviesbureau Imagro uit Ottersum staat op deze lijst.

De reden om een uitgebreid onderzoek te doen is de publicatie in het NRC Handelsblad van 22 en 23 maart 2021 over de misstanden bij de provincie Limburg en met name het handelen van oud-gedeputeerde Herman Vrehen. Naar verwachting zijn er voor ruim 19 miljoen euro aan verdachte transacties waarbij de oud IKL directeur betrokken is geweest. Inmiddels zijn gedeputeerden Ger Koopmans en Hubert Mackus opgestapt en is er sprake van een bestuurlijke crisis bij de provincie Limburg. 

Vrehen en Imagro
Onze redactie heeft navraag gedaan bij Imagro over de rol welke Vrehen heeft gespeeld binnen het bedrijf en of er ook projecten en/of subsidies door de oud-gedeputeerde aan Imagro zijn verstrekt. Ook heeft Vrehen naar verluid werkzaamheden voor Imagro gedaan. Roger Engelberts CEO van Imagro heeft op onze vragen het volgende statement afgegeven. “Zoals u misschien weet, loopt er momenteel een extern onafhankelijk integriteitsonderzoek naar de directeur van IKL, waarin ook de Raad van Toezicht wordt betrokken. Besloten is dat we eerst alle bevindingen van dit onderzoek afwachten. Lopende dat onderzoek kan ik niet ingaan op vragen over dit onderwerp.”

Onlangs nog heeft Imagro feestelijk haar vernieuwde boomhut geopend waarbij Vrehen en het IKL haar medewerking hebben verleend. Alle berichtgeving hieromtrent zijn door Imagro verwijderd van haar website. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT