Afbeelding
Foto: eigen

Mercuria en N+P kondigen samenwerking aan

Zakelijk Duurzame energie

Nieuw Bergen | Op woensdag 21 april hebben Mercuria Energy Trading en N+P Group BV een strategisch partnerschap aangekondigd. Onderdeel van dit partnerschap is een injectie van een aanzienlijk groeikapitaal in N+P welke de ontwikkeling van nieuwe productiefaciliteiten voor alternatieve brandstoffen mogelijk maakt. Mercuria verwerft hiermee een strategisch aandelenbelang in N+P. De familie Jennissen zal de meerderheid van de aandelen in N+P blijven houden, met een optie voor Mercuria om deze op korte termijn te kunnen vergroten.

De deal ligt in lijn met de strategische lange termijn visies van zowel N+P als Mercuria om zich te concentreren op de wereldwijde energietransitie, waaronder investeringen in de productie van een hoge kwaliteit alternatieve brandstoffen die worden geproduceerd uit niet-recyclebare afvalstromen.

“Terwijl we blijven investeren in de wereldwijde energietransitie, zien we de samenwerking met N+P als een manier om kostenconcurrerende oplossingen te bieden voor het verminderen van CO2-uitstoot in specifieke industriële sectoren”, aldus Jean-François Steels, Vice President Energy Transition bij Mercuria. “Al bijna drie decennia heeft N+P aangetoond dat het in staat is te innoveren en nieuwe alternatieve brandstoffen te ontwikkelen. Haar diepgaande kennis van de afval- en recyclingindustrie is tot nu toe de sleutel geweest tot het succes van N+P en dit partnerschap zal helpen bij de uitbreiding en groei van haar activiteiten.”

N+P, opgericht in 1993, heeft zich gericht op het verduurzamen van productieprocessen van grote energie verbruikende industrieën. N+P gebruikt niet-recyclebare afvalfracties, die anders zouden worden gestort of verbrand, als grondstof om alternatieve grond- en brandstoffen te produceren. Door over te schakelen op door N+P geproduceerde materialen kunnen deze industrieën niet alleen hun kostprijs verlagen, maar ook profiteren van aanzienlijke CO2-besparingen én bijdragen aan het reduceren van stortplaatsen. Het biedt de verschillende industrieën hiermee ook nieuwe mogelijkheden om hun ecologische “footprint” te verkleinen.

“We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om de overeenkomst met Mercuria rond te krijgen”, aldus Stijn Jennissen, Chief Commercial Officer bij N+P. “We zijn blij en trots dat we erin geslaagd zijn een partner als Mercuria te vinden, die ons ambitieuze doel deelt om te groeien en bij te dragen aan de ontwikkeling van onze markten. We kijken er naar uit om de komende jaren gezamenlijk deze ambitieuze doelstellingen te realiseren.”

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT