Officiële overdracht Maasparel Arcen aan de nieuwe generatie
Officiële overdracht Maasparel Arcen aan de nieuwe generatie Foto: Joy van der Koelen

Nieuwe generatie aan het roer bij De Maasparel

Zakelijk Ondernemers

Arcen | Op 3 februari 2022 namen Lennart en Gerwin hotel-restaurant De Maasparel in Arcen officieel over van hun ouders Leonie en Ger Peters. Hiermee is de vierde generatie Peters actief in de Arcense hotellerie!

30 jaar nadat Ger en Leonie de eerste gasten in De Maasparel ontvingen, dragen ze het bedrijf over aan hun zoons. Ger: “We zijn ontzettend trots op de ontwikkeling die De Maasparel sinds de start heeft doorgemaakt. Met de zes nieuwe Maassuites in Maasparel Next Door, het vernieuwde restaurant, de installatie van airco in alle gerenoveerde kamers van De Maasparel en het plaatsen van een kleine 100 zonnepanelen, staat er nu een modern en eigentijds familiebedrijf, dat klaar is voor de toekomst!”

Lennart (27) zal zich vooral op de bedrijfsvoering gaan richten, terwijl Gerwin (24) als front of house het gezicht voor de gasten zal zijn. Lennart: “Natuurlijk worden we ondersteund door ons hechte Maasparelteam. En onze ouders blijven op de achtergrond beschikbaar voor raad en daad.”


Lennart en Gerwin Peters vormen de vierde generatie hoteliers van de familie

Vier generaties gastvrij
De familie Peters is nu al vier generaties gastvrij. De opa en de ouders van Ger baatten Hotel Peters in Arcen uit. Leonie en Ger waren eerder eigenaar van ’t Pleintje aan het Raadhuisplein. Op 17 januari 1992 openden zij De Maasparel, in het voormalig ouderlijk huis van Ger aan de Schans. Bij gebrek aan een receptie in het 10 kamers tellende hotel werden de gasten werden in ’t Pleintje ontvangen. Al snel was dat niet meer nodig; er werd verbouwd én er kwamen 14 kamers bij.

Luisteren
Leonie en Ger luisterden goed naar hun gasten en daardoor ontwikkelde De Maasparel zich tot een vier sterren hotel met een uitstekend restaurant, dat geliefd is bij gasten uit de wijde omgeving. Ger: “We hebben een topteam. Toch zorgden we ervoor dat we zelf veel in de zaak waren. Leonie was er altijd tijdens het ontbijt en de ochtenduren. Zelf deed ik het management, ook in de avond was ik altijd aanwezig en werkte ik mee in de bediening, mijn grote passie. Gasten waarderen dat en voor ons was het directe contact met de gasten een bron van inspiratie voor alle vernieuwingen die we de afgelopen dertig jaar hebben doorgevoerd.”

Betrokken
Net als zijn zoons was Ger actief in het verenigingsleven en zette hij zich in voor de leefbaarheid en de levendigheid van het dorp. Hij was onder andere actief als voorzitter van Stichting Sfeermarkt en lid van het dagelijks bestuur van CV de Keieschiéters. Als voorzitter van Horeca Nederland afdeling Arcen, Lomm en Velden was Ger actief betrokken bij de ontwikkeling van de gastvrijheidssector in deze voormalige gemeente.

Vertrouwen
Leonie en Ger zijn er trots op dat de vierde generatie Peters met een gezond, eigentijds en vooruitstrevend bedrijf van start kan. Ger: “Ondanks alle corona-uitdagingen zien we de toekomst van De Maasparel en Maasparel Next Door met de nieuwe generatie Peters aan het roer met alle vertrouwen tegemoet.”

!