Het nieuwe Energiehuis is nu op de plek van voormalig groentespecialist Van de Venn
Het nieuwe Energiehuis is nu op de plek van voormalig groentespecialist Van de Venn Foto: Eigen

Energiehuis VerduurSAMEN2030 is verhuisd

Openbare publicatie Duurzame energie

Nieuw Bergen | Al vijf jaar is het Energiehuis onderdeel van het VerduurSAMEN2030-programma van de gemeente Bergen. Op deze fysieke locatie kunnen inwoners terecht met hun vragen over het besparen van energie, isoleren, warmtepompen en zonnepanelen. Vanaf 20 november is het Energiehuis verhuisd naar Mosaïque 13 in Nieuw Bergen. De verhuizing naar de nieuwe locatie is meteen de aftrap voor een nieuwe gezamenlijke inkoopactie.

In het voorjaar deden maar liefst 187 woningeigenaren uit de gemeente Bergen mee aan de gezamenlijke inkoopactie. Reden voor VerduurSAMEN2030 om deze succesvolle actie te herhalen en uit te breiden.

Gonda Grutters, programmamanager Klimaat & Energie van VerduurSAMEN2030: “In het voorjaar kon je alleen inschrijven voor isolatiemaatregelen. Tijdens deze actie gaan we ook gezamenlijk zonnepanelen én warmtepompen inkopen. Bovendien krijg je als je gaat isoleren van de gemeente een subsidie tot maximaal 500 euro per isolatiemaatregel. En dat is bovenop de (eventuele) landelijke ISDE-subsidie!”

Extra openstelling van het nieuwe Energiehuis
Iedereen is van harte welkom om het nieuwe Energiehuis te bewonderen. Daarvoor zijn er extra openstellingen op:
• donderdag 23 november van 9.00 tot 17.00 uur,
• vrijdag 24 november van 9.00 tot 17.00 uur,
• zaterdag 25 november van 9.00 tot 14.00 uur.

Ook dan kunnen inwoners terecht voor vragen over de doe-het-zelfregeling, subsidies, isolatiemaatregelen, zonnepanelen, warmtepompen en financieringsmogelijkheden. Tijdens deze extra openstellingen is een adviseur van Sobolt aanwezig om hen alles te vertellen over de gezamenlijke inkoopactie. Bezoekers maken daarnaast kans op een KlusCadeau ter waarde van 50 euro en voor iedere bezoeker ligt er een leuke attentie klaar, zolang de voorraad strekt.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT