Wethouder Claudia Ponjee vindt voorlezen en samen lezen erg belangrijk
Wethouder Claudia Ponjee vindt voorlezen en samen lezen erg belangrijk Foto: Gemeente Bergen

Wethouder Claudia Ponjee leest voor

Openbare publicatie Jeugd voor Jeugd Maatschappelijke discussie

Nieuw Bergen | Eind januari en begin februari heeft wethouder Claudia Ponjee voorgelezen bij diverse groepen van de basisscholen en de kinderopvang in de gemeente Bergen. Ze deed dit vanwege de jaarlijkse Nationale Voorleesdagen, dit jaar van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari.

De wethouder las voor uit het prentenboek ‘Help! Een verrassing!’. Een hartverwarmend verhaal over vriendschap,verwachtingen en verrassingen. De kinderen luisterden vol spanning hoe het vosje August tot zijn grote schrik werd verrast door zijn vriendin Suus.

Wethouder Claudia Ponjee: “Ik vind voorlezen en samen lezen erg belangrijk. Daarom ben ik ook erg blij met de schoolbibliotheken. Leerlingen van de basisscholen kunnen daar elke week boeken lenen om thuis te lezen of te laten voorlezen”.

Nationale Voorleesdagen
De doelstelling van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De campagne benadrukt de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT