Thijs Rompelberg en Manon Pelzer met op de trekker Thijs Lucassen
Thijs Rompelberg en Manon Pelzer met op de trekker Thijs Lucassen Foto: Fred Fransen

Aftrap campagne ‘Stop Diefstal’

Politie 112 VIDEO

Nieuw Bergen | Op woensdag 28 februari was de aftrap van de campagne ‘Stop Diefstal’ in de gemeente Bergen. Deze campagne roept agrarische ondernemers op om hun GPS-apparatuur te registreren, markeren en demonteren, en om verdachte situaties te signaleren en te melden bij de politie. Dit om de diefstal van dure hoogwaardige GPS-apparatuur te verminderen maar vooral om dit te voorkomen. 

Burgemeester Manon Pelzer en LLTB-voorzitter Thijs Rompelberg gaven samen het startsein bij agrarisch ondernemer Pieter Lucassen aan de Siebengewaldseweg in Nieuw Bergen.

De campagne is een initiatief van brancheorganisatie Cumela, nu samen met de LLTB en Platform Veilig Ondernemen Limburg, dat in het najaar van 2023 in de provincies Noord-Brabant en Zeeland werd gestart, en dit was het moment dat ook de gemeente Bergen zich hiervoor gaat inzetten.

Geregistreerde en gemarkeerde apparatuur is lastiger te transporteren en te verhandelen, en daardoor onaantrekkelijk voor criminelen. Daarvoor wordt er een pakket preventiemaatregels, waaronder anti-diefstal labels, aangeboden, dat voor dieven een afschrikkend effect moet hebben. Dit pakket is gratis voor LLTB-leden maar is ook voor niet-leden te bestellen bij de LLTB voor 35 euro.

 

“Als LLTB pleiten we daarnaast om vooral aangifte te doen”, aldus LLTB-voorzitter Thijs Rompelberg, tevens portefeuillehouder Veiligheid en lid van PVO Limburg. “Vergeet dus geen aangifte te doen. Want zonder die aangifte kan de politie niets.”

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT