Helemaal links Tonnie Martens tijdens een van haar workshops
Helemaal links Tonnie Martens tijdens een van haar workshops Foto: Jos Gröniger

Workshop Atelier Boeckeldt voelt als vakantie

Kunst en Cultuur Hobby & vrijetijd Kunst & cultuur

Siebengewald | Om je idealen te verwezenlijken moet je wel eens over grenzen gaan, al is het maar een klein stukje. De in Siebengewald opgegroeide Tonnie Martens-Lauf is in meerdere opzichten de grens overgegaan om haar kunstschilderervaring en beeldhouwkunst over te dragen aan haar cursisten. Onder begeleiding van de ‘perfecte gastvrouw’ bij Atelier Boeckeldt aan de Boeckeltseweg net over de grens bij Siebengewald, maken de kunstenaars in spe een sculptuur in tijdsbestek van een dag. (Door Jos Gröniger)

Een workshop bij Atelier Boeckeldt is een perfect uitje voor iedereen. Op het twee hectare groot complex ontwikkelden de kunstenares en haar echtgenoot Wim een prachtige tuin, atelier en ruimten om workshops aan te bieden. In een landelijke, groene omgeving waant de bezoeker zich in een oase van rust. Op het erf van de verbouwde boerderij kun je kiezen waar je een drankje nuttigt. Dat kan namelijk in de verbouwde schuur, in de boomgaard of op het zonovergoten terras aan de prachtige vijver.

Tonnie Martens geeft het woord aan een enthousiaste deelneemster aan een eerdere workshop en goede vriendin. “Tonnie is de perfecte gastvrouw. Zij zorgt voor ontvangst met koffie en wat lekkers. De gasten ervaren kort na aankomst de schoonheid van de omgeving.” Eenmaal geacclimatiseerd gaan de cursisten aan de slag onder begeleiding van Tonnie en Marloes Holtermans . “Een workshop voelt als vakantie. In samenspraak met Tonnie en Marloes wordt besproken wat je wilt maken. De groepen werken als het even kan in de buitenlucht in de boomgaard. Tonnie geeft tips en aanwijzingen en langzaam vordert het werk. De sculptuur wordt aan het einde van de op een sokkel geplaatst. Je gaat altijd met een kunstwerk naar huis”, zegt de cursiste. “De dag wordt afgesloten met een borrel en een hapje op het terras. Ook is het mogelijk een workshop te combineren met een ‘High-Lekkers’, met veel lekkere hapjes”, zegt Tonnie Martens, die als kunstschilder begon en zich later op beeldhouwen toelegde. “Ik heb lessen gevolgd als aanvulling op wat ik al kon. En als je de passie hebt en je kunt je ervaring overdragen, maakt dat het vak extra mooi.” 

Bij Atelier Boeckeldt vind je in een mooi verbouwde stal ook een artistiek atelier. “Het is een winkeltje met tentoonstelling van kunstwerken en andere cadeauartikelen. En zodra het weer veilig kan houden we weer onze tweejaarlijkse fair”, zegt de gastvrouw, die iedereen graag verwelkomt op haar atelier. “We zijn open op donderdag van 18.00 tot 21.00, vrijdag van 13.00 tot 17.00 en zaterdag van 13.00 tot 17.30 uur.”

Atelier Boeckelt, Boeckelterweg 413, 47574 Goch (D). Telefoon: +31 6 46090120
Internet: www.atelierboeckeldt.com

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT