Afbeelding
Foto: Rabo

Les Montagnards terug van weggeweest

Kunst en Cultuur Kunst & cultuur

Nieuw Bergen | Ook Les Montagnards wil net als veel verenigingen in deze tijd graag promotie maken voor de Rabo Clubactie. Maar bovenal willen ze na lange tijd weer datgene doen waar ze goed in zijn: muziek maken. Na een lange ‘corona-stilte’ is de vereniging na de zomervakantie weer begonnen met repeteren. Ondanks de misschien opgelopen achterstand, had het orkest één doel: zo snel mogelijk een openbaar concert geven. Want ze willen niets liever dan weer op het podium muziek maken voor een rijk gevulde zaal.

Op zondag 24 oktober is het al zover. Na een korte voorbereidingsperiode zal vanaf 11.00 uur Den Asseldonk zich weer vullen met fanfareklanken. Met een fris, licht programma wordt er een toegankelijk concert neergezet, waarbij er extra aandacht is voor de leerlingen die daags ervoor hun muziekexamen hebben gedaan.

Nóg bijzonderder is het feit dat slagwerker Remco Rutten die ochtend het laatste onderdeel van zijn muziekopleiding zal voltooien. Met het, met name onder slagwerkers bekende, muziekwerk Czardas zal hij een bijzondere solo neerzetten onder begeleiding van de fanfare. Dit wordt ter plekke door een jury beoordeeld, waarna hij hopelijk met mooie cijfers zijn D-examen in ontvangst kan nemen.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT