Afbeelding
Foto: Chris Smits

Servicepunt stopt als toeristisch punt

Algemeen Recreatie & Toerisme

Nieuw Bergen | Na twee seizoenen stopt Servicepunt Maasduinen (SPM) met alle toeristische activiteiten. De belangrijkste reden voor het besluit is dat er binnen het nieuwe Programma Vrijetijdsbesteding van de gemeente Bergen geen ruimte en behoefte is voor een fysiek informatiepunt voor het toerisme. Daarnaast is er geen ondersteuning vanuit het toeristisch platform en de gemeente voor lokale initiatieven.  

Afgelopen seizoen heeft het Servicepunt ruim 700 toeristen voorzien van informatie van en over de regio, wat aangeeft dat de behoefte er zeker is, Het grote verschil van mening tussen Servicepunt Maasduinen en de gemeente Bergen is de lokale promotie van de Maasduinen. De gemeente zet volledig in via het Toeristisch Platform op regionale samenwerking binnen Visit Noord-Limburg terwijl de Maasduinen daarop amper zichtbaar is. Servicepunt Maasduinen is van mening dat er naast de zogenaamde ‘destination marketing’ via Visit ook ruimte en budget moet zijn voor lokale promotie van de Maasduinen. Portefeuillehouder Pekema geeft aan dat deze lokale promotie een zaak is van de ondernemers en niet van de gemeente. 

Aangezien de gemeente Bergen op de oude voet door gaat qua toerisme zal er dus ook geen verandering in uitvoering gaan plaatsvinden, waardoor het voor SPM voelt als ‘trekken aan een dood paard’. 

Met het stoppen van de toeristische activiteiten bij SPM is er in het centrum van Nieuw Bergen geen informatiepunt meer voor de toerist. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT