Burgemeester Pelzer op bezoek bij het echtpaar Peters-Peters
Burgemeester Pelzer op bezoek bij het echtpaar Peters-Peters Foto: Chris Smits

60 jaar echtpaar Peters-Peters

Algemeen Familieberichten

Nieuw Bergen | Op 19 oktober 1961 hebben de Heukelomse Gert en Els uit Siebengewald elkaar voor de wet het ja-woord gegeven. Het stel heeft zich op de kermis in Heijen leren kennen, en de toen 17-jarige Els wist het meteen na de eerste dans, dat dit de ware was.

Nu ruim 60 jaar later kijken ze samen met hun drie kinderen, acht kleinkinderen en drie ‘bonus’-achterkleinkinderen tevreden terug. De 86-jarige Gert heeft tijdens zijn werkzame leven heel wat huizen gemetseld in de wijde omgeving van de euregio.
Els van Moff ziene Joep is nu 80 jaar en heeft naast het huishouden ook altijd op de Gaesdonck gewerkt. Als hobby heeft ze alles gebakt wat er maar te bakken viel, van geboortegebakjes tot communietaarten.

In 1962 is het echtpaar op 8 juni in Siebengewald voor de kerk getrouwd, waarna er feest was bij zaal Heijligers in Afferden. Het was toen eigenlijk een dubbel feest want vanaf deze dag mocht het verliefde stelletje eindelijk het bed samen delen. In 1966/67 heeft Gert eigenhandig een huis gebouwd in de Geldenstraat waar ze ruim 50 jaar hebben gewoond. Nu genieten ze samen van hun huisje in de Gerard Mandersstraat, van waaruit Gert dagelijks zijn 25 kilometer gaat fietsen en Els tot voor kort veel vrijwilligerswerk heeft gedaan in het bejaardenhuis. 


Tijdens het bezoek van burgemeester Pelzer aan het diamanten paar liet Gert vol trots zijn medaille en oorkonde zien die hij in 1967 kreeg voor zijn vrijwilligerswerk bij de Rijkspolitie.

Afbeelding

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT