Afbeelding
Foto: Chris Smits

Provincie overweegt rotonde Well te schrappen

Algemeen Maatschappelijke discussie 112

Well | De realisatie van de rotonde in Well lijkt onderhand wel een echte klucht te worden, alleen valt er bij een klucht meestal nog iets te lachen. Was eerst stikstof het grote probleem daar zijn er nu nog een paar bij gekomen waardoor het project minimaal 16 maanden vertraging heeft. 

Volgens de provincie zijn er een aantal ‘nieuwe’ vertragende factoren waardoor het schrappen van de rotonde tot de mogelijkheid behoord. Als vertragende factor wordt door de provincie onder andere de volgende punten aangedragen:
- Procedure milieuvergunning door stikstofproblematiek
- Bestuurlijk overleg met de gemeente Bergen om tot een overeenkomst te komen waarin, oplossing, kosten en procedures zijn vastgelegd waarna het bestemmingsplan kan worden voorgelegd.
- Beperkte capaciteit Nutsbedrijven en beschikbaarheid materialen
- Hoge kosten realisatie rotonden mede door stijgende grondstofprijzen

Na het zomerreces gaat de provincie een groot aantal projecten waaronder ook de rotonde in Well herijken, waarbij het denkbaar is dat het hele project alsnog wordt geschrapt. Alle tussentijdse lapmiddelen hebben de situatie op de N271 er niet veiliger op gemaakt, en daarbij helpt een kapot stoplicht natuurlijk ook niet. 

Zowel gedeputeerde Gaans van de provincie Limburg als de gemeente Bergen zijn om commentaar gevraagd maar hebben hieraan geen gehoor gegeven. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT