Afbeelding
Foto: eigen

Kunst brengt ‘oud’ Offerse even terug

Algemeen Kunst & cultuur

Nieuw Bergen | Tot 9 augustus 2022 hangt in de wandelgangen van Zorgcentrum Maasduinen Staete in Nieuw Bergen het werk van Gonnie Tielemans-Frederix uit Roermond. Gonnie Frederix (van Gerrit) is geboren in de Dorpsstraat in Afferden.

Ze is op haar 21ste vertrokken naar Zuid-Limburg, waar ze ging studeren. Tijdens vakanties in Toscane, ontstond bij haar de behoefte te gaan schilderen. In 2006 kocht ze een schilderdoos in Florence en een jaar later werden de tubes grote glazen potten met acrylverf in rood, geel, blauw en wit.

Door het mengen van die kleuren ontstonden er schilderijtjes van tafereeltjes, die ze in haar hoofd had. Ze ging op schilderles om ervaring op te doen met allerhande technieken en materialen. De onderwerpen en afbeeldingen, die Gonnie schildert, zijn persoonlijke ervaringen en belevingen. Elk schilderij heeft een verhaal en de personen zijn haar erg dierbaar.

Gonnie vindt het bijzonder om een deel van haar werk in Nieuw Bergen, vlak bij haar geboortedorp Afferden, te mogen exposeren. Voor meer informatie kunt U Gonnie Tielemans mailen: tielemans@home.nl

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT