Theo Tebarts, Rob Veger en Leo Zeegers met de 'Schipholfoto'
Theo Tebarts, Rob Veger en Leo Zeegers met de 'Schipholfoto' Foto: Fred Fransen

Schipholfoto aan de basis van schoolreünie

Algemeen Familieberichten

Bergen | Een aloude “Schipholfoto” was de aanleiding van Leo Zeegers om met Theo Tebarts en Rob Veger om afgelopen zondag 19 juni een reünie te organiseren. De betreffende foto werd gemaakt tijdens de schoolreis in de zomer van 1960, en was een uitstapje van de vierde, vijfde en zesde klas van de toenmalige St. Josephschool (daarna Mariaschool) met de leerkrachten van weleer.


Verslag excursie 1960
“Op de dag van vertrek was het altijd imposant om een drietal bussen vóór de school te zien staan, immers dit gebeurde maar eenmaal per jaar! Een rugzak gevuld met boterhammen, een fles Exota - wie kent het nog? -, een rolletje snoep en enkele kwartjes waren voldoende om de dag door te komen. Schiphol vormde in onze toenmalige beleving een hoogtepunt van ons uitstapje, tijdens de aardrijkskundelessen kreeg deze luchthaven altijd de volle aandacht. En kwam er tijdens de les op school wel eens een vliegtuig overvliegen dan zei meester Van Mil vaak “daar gaat weer een miljoentje”. Wie kon toen weten dat anno 2022 de prijzen beginnen vanaf 80 miljoen, in euro. Aansluitend werd ook Madurodam, en de zee bij Scheveningen bezocht. Onze onderwijzers hadden er deze dag een extra taak bij als “reisleider”, immers zij wisten ons altijd te boeien in deze nieuwe omgeving.”


Buiten het OCB werd opgesteld voor een nieuwe klassenfoto

Er werd tijdens de bijeenkomst in “Ontmoetings-Centrum-Bergen” ook stilgestaan bij de medeleerlingen, die inmiddels zijn gestorven. Op de oude Schipholfoto staan 67 leerlingen afgebeeld, waarvan er tien overleden zijn en acht die afgelopen zondag helaas verhinderd waren. Tijdens de reünie, welke in een opperbeste stemming verliep, kon op de oude foto digitaal worden ingezoomd, en er werd nagepraat over de toenmalige schoolreis. Ook schetste het ieders verbazing dat de herkenbaarheid van één persoon geen duidelijkheid gaf wie dat geweest zou moeten zijn. Wat wil je ruim 60 jaren na dato, maar ook vele aanwezigen hadden elkaar zo lang niet meer gezien. Grote hilariteit ontstond toen Pierre Peters zijn allereerste schooldag toelichtte. Staande in de rij om naar binnen te gaan werd hij daar door het toenmalige Hoofd der School, meester Nikkessen uitgehaald, omdat hij hem enige dagen daarvoor had uitgemaakt voor ‘verkeskop’. Dit omdat zijn grotere broer Joost als straf had moeten nablijven. Het mag duidelijk zijn dat alle aanwezigen in een deuk lagen.

Na een gezamenlijke groepsfoto kon er nog gezellig worden nagepraat over de ‘goeie ouwe tijd’, en dat deze fantastische dag veel indruk maakte bleek wel uit het feit dat velen lieten weten uit te zien naar een herhaling.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT