Afbeelding
Foto: eigen

Honderd jaar geleden werd Corneille geboren

Algemeen Hobby & vrijetijd Kunst & cultuur

Bergen | Kunst is soms niet betaalbaar. Een zeefdruk kan in beperkte oplage gemaakt worden. Daardoor zijn er dus meerdere exemplaren van het kunstwerk. De prijs per zeefdruk is daardoor lager. Hoe meer er gedrukt zijn, hoe goedkoper een zeefdruk is. 

Kunsthuis De Bakkerij uit het Limburgse Bergen heeft in samenwerking met GJB Art & Frames uit Beneden-Leeuwen een expositie samengesteld. Er zijn onder andere beroemde zeefdrukken te zien van Corneille, Theo Koster, Anna Verrijt, Mark Verdoes, Henk Vissers en Andy Warhol. Uiteraard voor u al ingelijst.

Op zondag 3 juli tussen 13 en 17 uur is er een afsluiting met de organisatoren van deze expositie. De dag dat honderd jaar geleden Corneille werd geboren in Luik, België (1922-2010). Ter plekke wordt een demonstratie gegeven van de zeefdruktechniek. Ook is het mogelijk om informatie te krijgen over het inlijsten van uw kunstwerk. Neem dit desgewenst mee. Tijdens deze expositie zijn nog de houtsculpturen te bewonderen van Emmanuel Bour (FR).

Bijna een week later op zaterdag 10 juli is de opening van een nieuwe expositie. Ook tussen 13 en 17 uur. Tien kunstenaars van de voormalige kunstenaarsvereniging GSA uit Hilversum tonen hun werk. Ze hebben speciaal voor deze gelegenheid een eigen uniek kunstenaarsboek gemaakt en ze zijn dan ook zelf aanwezig. De expositie ‘Het Kunstenaarsboek’ is deze zomer in het weekend te zien tot 29 augustus. Doordeweeks op afspraak. Kunsthuis De Bakkerij, Kerkstraat 1a in Bergen, www.bakkerijbergen.nl 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT