Actie voor een veiligere Catharinastraat

Algemeen Maatschappelijke discussie

Wellerlooi | Om de Catharinastraat in Wellerlooi veiliger te maken is er een burgerinitiatief gestart. Samen met de gemeente Bergen0=AZX6ZNFwhuvLHamGHEAMa8AhHi39AxihIFb7c8AuMn4vIF9cdkcCpOUTG7PT7z7qHM5oC-Fj4pOTnZ5kXljT0Psri_C7A0cxQFOAZSi0Wp_GiaZuqgwZLE9trktl9rI0CVBYwT0brLrBoBJBXhK8jY7NDsAR5vmQd7oddbB8fYkzXmcxaa7KNZbne1LHP8WK0lk&__tn__=-]K-R" tabindex="0" target="_blank"> werd op zaterdag 25 juni het startschot gegeven voor de campagne ‘Veilig op weg’. Wethouder Claudia Ponjee kwam ter plaatse poolshoogte nemen van de onveilige situatie en sprak met enkele buurtbewoners.

Auto’s, vrachtwagens en zwaar landbouwverkeer rijden dwars door het dorp over een klinkerweg die daar niet op bestand is waardoor veel overlast en schade ontstaat. Bovendien wordt deze weg gebruikt door de kinderen die naar school gaan en ontstaan er levensgevaarlijke situaties.

De politie heeft onderzoek verricht en concludeerde dat meer dan 90 procent van de hardrijders inwoners van Wellerlooi zelf waren. Een oplossing zou daarom niet zozeer in snelheidscontroles, maar eerder gezocht moeten worden bij de beïnvloeding en bewustwording van dorpsgenoten.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT