Nieuwe look voor Het Eendje
Nieuwe look voor Het Eendje Foto: Chris Smits

Het Eendje viert jubileum met make-over

Afferden | Cafetaria 't Eendje in Afferden bestaat vijf jaar. Dit jubileum is gevierd in een compleet vernieuwde zaak, met een nieuwe naam: Eetwinkel Het Eendje.

De familie Pouwels begon vijf jaar geleden met de cafetaria in het Limburgse dorp. Angelica is het vaste gezicht in de zaak, daarbij wordt zij ondersteund door haar man Toine en dochters Anousha en Fleur. Door het warme welkom bij binnenkomst voel je dat er veel hart is voor de zaak.

Lekker eten en drinken voor iedereen
De afgelopen weken is er volop verbouwd en heeft de zaak een geheel nieuw interieur van vloer tot plafond. Anousha: "We hebben een veel gezelligere uitstraling gecreëerd van binnen en buiten, mensen willen graag blijven zitten om te eten. Zo merken we nu al dat er meer fietsers en wandelaars binnen komen om lekker te eten en drinken. En dat kan gerust met zo'n 20 zitplaatsen binnen en nog eens ruim 60 op het terras."

Focus op lokaal
Als Eetwinkel gaat Het Eendje werken met een nieuw kassasysteem en dan kunnen mensen ook online bestellen. Tevens wordt er een nieuwe menukaart geïntroduceerd. Zo zal het aanbod worden uitgebreid met o.a. burgers en frites toppers. "We spelen graag in op het lokale aspect, zo komen alle vleesproducten van dorpsslager Arno de Best", aldus Anousha. "Ook hebben we op donderdag visdag, dan maken we verse kibbeling en gebakken vis dat we paneren met huisgemaakt deeg. We zien veel klanten elke week op deze dag weer terug, ze komen hiervoor speciaal naar ons toe."