Overhandiging boek
Overhandiging boek Foto: Chris Smits

Herinneringen bewaard

Wellerlooi | Op dinsdag 3 maart tijdens de aftrap van de 'Slotmanifestatie 75 jaar Bevrijding Limburg' heeft gouverneur Theo Bovens, onder toeziend oog van het college van B&W van de gemeente Bergen en vele genodigden in MFC 't Luukske het eerste exemplaar van het boek 'Wellerlooi en de Tweede Wereldoorlog' in ontvangst mogen nemen.

Het tweede exemplaar werd overhandigd aan burgemeester Manon Pelzer. Ook was er een mogelijkheid voor de aanwezigen om het boek aan te schaffen en wethouder Antoon Splinter maakte daar dankbaar gebruik van. Hij liet desgevraagd weten zeer onder de indruk te zijn van dit overzichtelijke en complete naslagwerk en prachtig tijdsdocument.

De afgelopen jaren hebben de vrijwilligers van Archief De Loi met grondig speurwerk en de nodige inzet veel verhalen uit de Tweede Wereldoorlog verzameld en veiliggesteld. En net op tijd want menig geïnterviewd ooggetuige heeft de publicatie van het boek niet meer mogen meemaken.

’Wellerlooi en de Tweede Wereldoorlog’, is een boek van circa 300 pagina’s dik, uitgevoerd in kleur en met harde kaft, vol met verhalen, foto’s en documenten over Wellerlooi ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, en is te bestellen door 29 euro over te maken op bankrekeningnummer NL40 RABO 0104 3738 57 ten name van Stichting Archief de Loi, onder vermelding van ’Boek’ en uw naam en adres. Bij vragen stuurt u een e-mail naar info@archiefdeloi.nl.