Strijders Vrij - Hei 2020
Strijders Vrij - Hei 2020 Foto: Chris Smits

Derbytraditie Vrij - Hei

Siebengewald | Het was dit jaar een jubileum-editie, de Siebengewaldse derby tussen De Hei en De Vrij op carnavalsdinsdag werd voor de 44ste keer gespeeld op het terrein achter Café De Heidebloem. Oudgedienden Jack Lauf en Math Loonen die alle wedstrijden hebben meegedaan waren ook deze keer van de partij en het werd wederom een waar spektakelstuk. Niet het minst vanwege het carnavaleske gastgezelschap uit Goch want de plaatselijke hoogheid Prinz Johannes V was niet te beroerd om zijn smetteloze witte broek in de strijd te gooien. Zwaaiend met zijn scepter kon hij overigens weinig potten breken en werd in de rust volkomen terecht gewisseld.

Editie 4×11 zal de boeken ingaan als een internationale voetbalwedstrijd met een 2-1 overwinning voor De Vrij, een stand die met de rust al was bereikt. Kort voor de pauze, bij een 2-0 stand kreeg De Hei een penalty en wist de aansluitingstreffer binnen te schieten, maar daar bleef het ook bij. Er werd in de tweede helft niet meer gescoord en het niveau van de wedstrijd zonk naar een bedenkelijk peil. Voetbalkenners en carnavalsdeskundigen meenden dat een en ander te maken zou kunnen hebben met de drankinname en een gebrek aan conditie en wedstrijdritme van de deelnemende voetballers. Terwijl het bier rijkelijk vloeide kon De Vrij met de eer en de zege gaan strijken.