Lege grensovergang bij Siebengewald
Lege grensovergang bij Siebengewald Foto: Chris Smits

Rustig op de grens of toch niet?

Siebengewald | Tijdens de paasdagen was het een stuk rustiger dan gebruikelijk bij de verschillende grensovergangen in de gemeente Bergen, zoals ook in Siebengewald. De Marechaussee heeft vliegende controles uitgevoerd en aan de Duitse zijde was de Bundespolizei regelmatig aan het controleren. Natuurlijk wisten er toch nog behoorlijk wat auto's de grens te passeren maar het merendeel van mensen gaf gehoor aan de oproep van de Veiligheidsregio om zoveel mogelijk thuis te blijven.


Er was dus geen sprake van de gebruikelijke drukte waarbij normaal gesproken vele Duitsers naar Nederland komen, zeker als er ook nog een mooi voorjaarszonnetje aan te pas komt.


De winkels in Duitsland zijn met Pasen over het algemeen verplicht gesloten en ook op Goede Vrijdag kunnen onze oosterburen thuis niet 'einkaufen'. Dat gebeurt dan veelal net over de grens en de


Nederlandse middenstand is daar over het algemeen erg dankbaar voor.

Normaliter zijn deze feestdagen goed voor geweldige omzetten maar de omstandigheden dit jaar waren nu eenmaal anders. De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan gooiden roet in het eten en de gebruikelijke filevorming in Siebengewald bleef daardoor achterwege. Toch


werden er meer Duitsers gesignaleerd dan verwacht, ook voor de boodschappen, aldus een woordvoerder van de gemeente Bergen. "Maar met name langs de Maas was het best druk en hebben de boa's twee bekeuringen moeten uitschrijven." Verder was het in onze natuurgebieden aanmerkelijk rustiger dan gewoonlijk. De meesten kozen voor een blokje om of in de eigen tuin te blijven.

Een drukte aan de grens zoals hierboven zal voorlopig niet meer gebeuren. De organisatie van de Internationale Strassenparty die op zondag 7 juni zou plaatsvinden heeft laten weten dat de editie van dit jaar vanwege de coronacrisis is afgelast. Op zondag 6 juni 2021 is de eerstvolgende Strassenparty.

Strassenparty 2018
Coronatalk