De winkel krijgt een grote opknap beurt
De winkel krijgt een grote opknap beurt Foto: Chris Smits

Dorpswinkel Afferden

Afferden | Vanaf woensdag 27 mei krijgt Afferden weer een eigen dorpswinkel, dit meldt Eetwinkel Het Eendje op haar Facebookpagina.

Buurtsuper

Het is alweer bijna drie jaar geleden dat de laatste buurtsuper op deze locatie aan de Dorpsstraat in Afferden haar deuren moest sluiten. Aan het enthousiaste personeel lag het niet, maar het bleek niet meer haalbaar voldoende omzet te maken om de winkel financieel gezond te houden. Toch werd het toen ook al als een groot verlies gezien voor de leefbaarheid van het dorp.

Winkel als ontmoetingsplek

Niet alleen fungeert de dorpswinkel als een plaats waar je de boodschappen doet, ook als ontmoetingsplek heeft het zijn waarde en hopelijk zullen de bewoners van Afferden hier gebruik van gaan maken. Vooral ook de ouderen die vaak wat minder mobiel en meer dorpsgebonden zijn zouden de weg naar de winkel wat makkelijker moeten vinden.

Bestaansrecht

De toekomst zal moeten uitwijzen of deze winkel bestaansrecht heeft maar dan zal dat vooral liggen aan de bewoners zelf, of die bereid zijn regelmatig wat boodschappen te doen in hun eigen Afferden.

Openingstijden

De nieuwe dorpswinkel zal zeven dagen per week geopend gaan. De openingstijden zijn van maandag tot en met zaterdag van 08:00 tot 19:00 uur en op zondag van 09:00 tot 13:00.