Cora Leek
Cora Leek Foto: Cora Leek

Vakantie geannuleerd


Ook onze reis werd geannuleerd. En het is maar de vraag wanneer we dan wel een reisje kunnen maken. Ik heb mezelf nog even voor de gek gehouden en net gedaan of we toch naar dat fantastische oord zouden gaan.

Dat hoeft nu allemaal niet. Ik hoef de buren niet te vragen om op ons huis en huisdier te passen. Ik kan de tuin zelf bijhouden en dagelijks planten zien openbloeien. We hebben geen last van tijdsverschil of jetlag en genieten van het comfort van ons eigen bed en bad.


Hoe belangrijk is vakantie eigenlijk voor ons?. Willen we even niks met ons werk te maken hebben? Even uit de sleur zijn? Vreemde oorden bezoeken?


Aan tafel halen we herinneringen op aan eerdere vakanties en wat blijkt? Wat de een alweer vergeten was, kan de ander oprakelen. We halen de foto’s erbij en genieten van de reisverhalen die ooit gemaakt, maar nooit meer gelezen werden. We kijken elkaar grijnzend aan als we ons erop betrappen dat we net als dat stel zijn waarover Wim Sonneveld zong: ‘Weet je nog wel, oudje?’.

En als je bedenkt dat zijn lied over het verlies van een kind gaat, mogen wij ons alleen maar gelukkig prijzen. Willen we meer van hetzelfde hebben alsof dat vanzelfsprekend is, of kijken we met weemoed en een glimlach terug op eerdere vakanties? De keuze is aan onszelf.


Cora Leek