Marjo en Wim van de Venn
Marjo en Wim van de Venn Foto: Chris Smits

40 jaar Van de Venn

Nieuw Bergen | Het is feest bij Groentespecialist Wim van de Venn in Nieuw Bergen. De 62-jarige Wim viert dat hij al 40 jaar als zelfstandige groenteboer, samen met zijn 60-jarige Marjo de (rauw)kost mag en kan verdienen.


De altijd goedlachse Wim was in zijn jonge jaren onderhoudsmonteur bij de Rank in Venray. In de weekenden hielp hij zijn broers met de groente rondbrengen en op die manier raakte Wim besmet met het groentevirus. Nadat zijn broers een eigen zaak in Gennep hadden geopend dacht Wim "dat ga ik in Nieuw Bergen doen". Samen met Marjo startten ze nu 40 jaar geleden op de Keulerstraat hun eigen groentewinkel waar ze ruim

32 jaar met veel passie en liefde voor het vak hebben gewerkt. Sinds acht jaar is de winkel verhuisd naar het plein Mosaïque.

Bloemkool, witlof en spejes ...

Op de vraag welke groentes de jubilarissen zelf het allerliefst eten zegt het stel in koor: "bloemkool, witlof en spejes!"

"De laatste jaren is er veel veranderd in ons vak", zo

zegt Wim. "We zien een verschuiving van verse groenten naar voorbewerkte en kant-en-klaar producten. Ook de maaltijden en belegde broodjes vinden gretig aftrek. We moeten dit wel doen om de concurrentie van de grote supermarkten voor te blijven. Op de prijs kunnen wij het niet winnen, maar wel op kwaliteit, service en aandacht. Veel van onze vaste klanten komen ook voor een gezellig praatje."

Wim hoopt in de toekomst een goede opvolger te vinden, maar voorlopig blijft hij nog lekker 70 uur in de week zijn groentes snijden en bereiden. In hun spaarzame vrije tijd gaan ze graag fietsen. "Alleen doen we dat tegenwoordig wel elektrisch", zegt Wim lachend.