Siebengewalds woordenboek
Siebengewalds woordenboek Foto: Ans Valckx

Veel ‘oud’ nieuws op Mien Durpke

Siebengewald | Het zijn drukke tijden voor Ans Valckx, de drijvende kracht achter het initiatief ‘Mien Durpke Siebengewald’. Veel mensen zitten noodgedwongen thuis en missen het contact met de familie, vrienden, buren of kennissen. De Facebookpagina van Ans voorziet in deze tijd in een behoefte en weet verbindingen te leggen met iedereen die Siebengewald lief is. Dagelijks worden er foto’s uit de oude doos geplaatst die mooie herinneringen oproepen en ook kun je er leuke diapresentaties bekijken of puzzels oplossen.


Ook is er een Siebengewalds woordenboek in de maak waarbij bezoekers zelf dialectwoorden kunnen toevoegen met uiteraard de bijbehorende Nederlandse vertaling. Hiervan zal na de vakantie dan ook een echt boekje van verschijnen, zo beloofde Ans ons plechtig.

Nu heeft ze net de laatste hand gelegd aan een ander boekje, een bewerking van een artikel in het Limburgs Dagblad van 8 maart 1969 over de Pruum, die jaren een markant figuur in Siebengewald.

Ans Valckx blijft altijd op zoek naar nieuw ‘oud’ fotomateriaal dat betrekking heeft op haar durpke. Deze foto's kun je sturen naar haar privé e-mailadres:

ans_5@hotmail.com