Radio/productiestudio
Radio/productiestudio Foto: Chris Smits

Service onder een dak

Nieuw Bergen | De redacties van Maasduinencentraal en de Maasduinen Courant hebben hun intrek genomen in het nieuwe pand van Servicepunt Maasduinen. Vanuit deze locatie op plein Mosaïque in Nieuw Bergen zal dagelijks het lokale en regionale nieuws worden verzameld en aan de regio worden aangeboden. Naast de standaard kantoorfaciliteiten is er ook een radio-podcast studio waar zowel live radio alsook opnames gemaakt kunnen worden. De foto- en videostudio heeft open en transparant karakter en is ingericht om tafelgesprekken of interviews op te nemen en zelfs ook live te streamen.


Laagdrempelig bereikbaar

"De keuze om ons te vestigen op Mosaïque heeft er mede mee te maken dat we als nieuwsplatform nog makkelijker en beter toegankelijk willen zijn. Als je in de haarvaten van de maatschappij wilt integreren moet je ook zichtbaar en laagdrempelig bereikbaar zijn", aldus Chris Smits. "Het liefst hebben we dat de mensen gezellig binnenstappen om hun verhaal met ons en de regio te delen."


"Er is bewust voor het pand op Mosaïque gekozen, goed zichtbaar en in het hart van ons verzorgingsgebied. Vanuit het nieuwe kantoor zijn we binnen 15 minuten

in Gennep, Arcen, Goch of Weeze. Binnen dit werkgebied wonen ruim 70.000 mensen die meer met elkaar gemeen hebben dan dat ze momenteel weten. Graag willen wij hierin de verbindende factor zijn, en hopen dat er een gezamenlijke trots gaat ontstaan."

Wanneer het servicepunt precies opent staat nog niet vast want op dit moment wordt er nog druk gewerkt aan de inrichting en uitstraling, en ook de verhuizing zelf is nog niet helemaal afgerond. Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen alvast de Facebookpagina volgen van Servicepunt Maasduinen.

Stagiaire Roel aan het werk