Vanaf nu is de BOA elektrisch onderweg
Vanaf nu is de BOA elektrisch onderweg Foto: Chris Smits

BOA zichtbaarder

Nieuw Bergen | Op woensdagmiddag 3 juni heeft Marcel van de Ven van het gelijknamig autobedrijf uit Bergen de nieuwe dienstauto van de BOA overhandigd. Dit vond plaats bij het gemeentehuis en onder toeziend oog van burgemeester Pelzer is de elektrische VW Up in gebruik genomen. Vanaf nu is de BOA in de gemeente goed zichtbaar op straat.

Toezicht op corona-noodverordening

De afgelopen maanden hebben de buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) toezicht gehouden op de naleving van de regels van de noodverordening inzake de coronacrisis. Hierdoor zijn er door de BOA’s meer uren gemaakt dan normaliter het geval is in deze periode van het jaar. Dit was te lezen in de meest recente raadsinformatiebrief van de gemeente Bergen.
Zoals in de persconferenties van de premier Mark Rutte herhaaldelijk is aangegeven wordt er een beroep gedaan op de eigen verantwoordelijkheid en de intelligentie van de burgers. Naar aanleiding hiervan heeft de gemeente Bergen besloten dat het verantwoord is om de inzet voor handhaving van de noodverordening aan te passen en minder aandacht hieraan te besteden. Doordat de BOA's komende tijd minder uren zullen maken wordt handhaving, niet alleen met betrekking tot de noodverordening maar bijvoorbeeld ook op het storten van huisvuil en afval in de natuurgebieden op een lager pitje gezet. Hopelijk zal dat niet leiden tot nog meer vuilnis in de Maasduinen.

Afbeelding