Grewada gaat weer ijs venten

Aijen | Wie kan het zich nog herinneren dat op een zomerse dag in de verte het geklingel van de bel van de ijswagen steeds naderbij kwam. Snel naar binnen om bij mam een kwartje te bedelen en gauw weer naar buiten, hopen dat je de ijskar niet gemist had. In de rij met andere kinderen, alvast kijken welk ijsje je zou nemen om daarna met een druppelend smeltende versnapering op straat te genieten.

Niet getreurd, oude tijden herleven want Grewada Mobiele Horeca Catering, dat gevestigd is in Aijen gaat deze zomer in en rond de gemeente Bergen op pad met een echte ijswagen. Het laatst was de Grewada-ijskar 10 jaar geleden onderweg maar moest indertijd stoppen vanwege de enorme drukte en groei die het bedrijf doormaakte. Inmiddels is er weer ruimte voor deze nostalgische manier van ijs verkopen en zal de ijskar zijn rondes maken langs de campings, via straten en door de wijken binnen de gemeente.

"Als je de bel hoort luiden dan weet je dat het tijd is voor een ijsje", aldus een lachende Stefan Sanders, de eigenaar van Grewada. "Maar met een kwartje ga je het tegenwoordig echt niet meer redden."