Veel lachende gezichten op de terrassen
Veel lachende gezichten op de terrassen Foto: Chris Smits

Bijna weer normaal

Gemeente Bergen | Op tweede pinksterdag, maandag 1 juni was het eindelijk zover dat de terrassen weer open konden, maar wel met bepaalde voorwaarden. Onder heerlijk zonnige omstandigheden maakte onze reporter met zijn camera een rondgang door de Maasduinen om op verschillende locaties de sfeer te proeven.

Zonnige start horeca met blijde gezichten

En die sfeer zat er goed in ondanks de anderhalve-meter-maatregel waar de meesten zich toch wel aan hielden en gehoor aan gaven. Zo waren de terrassen in Wellerlooi bij Het Centrum en De Smid gezellig bezet maar ook in de andere kerkdorpen wisten de bezoekers een plaatsje te vinden op deze zonnige tweede pinksterdag.

OCB weer beperkt geopend

Niet alleen mochten de terrassen weer open, ook het Ontmoetingscentrum Bergen (OCB), dat vanwege het coronavirus al een aantal maanden gesloten was voor alle activiteiten, kondigde aan om beperkt en onder noodzakelijke voorwaarden weer open te gaan.

Doordat de maatregelen met betrekking tot de intelligente lockdown langzaam werden versoepeld, zijn de deuren bij het OCB na Pinksteren op dinsdag 2 juni voor halve dagen weer geopend. Het OCB en de Edith Steinkapel aan de Murseltseweg in Nieuw Bergen zijn zodanig ingericht dat voldaan wordt aan de richtlijnen van de RIVM. Iedereen die de RIVM- en de huisregels naleeft is, met uitzondering van de maandagen, tussen 10.00 en 13.00 uur van harte welkom voor een kopje koffie en een gezellig praatje.

Ook De Bakkerij en Pictura weer open

Kunsthuis De Bakkerij in Bergen en Galerie Pictura in Aijen hebben hun activiteiten weer hervat en bestaande exposities verlengd.

Uiteraard met inachtneming van de voorwaarden die zijn gesteld in de noodverordening loopt de expositie 'Ik en mijn Vrouwen' bij Galerie Pictura door tot en met zaterdag 25 juli en start De Bakkerij op zaterdag 20 juni met een duo-expositie van Marlies van Zeben en Yvon Koopman.

fijn