Destion plaatst zonnepanelen

Destion streeft ernaar haar woningvoorraad op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Dat gebeurt door hoge eisen te stellen aan het wooncomfort, maar ook duurzaamheid is een belangrijk item. De woningcorporatie rolt momenteel een plan uit waarbij alle woningen in de aankomende jaren worden voorzien van tenminste zes zonnepanelen.

Voor deze zes zonnepanelen worden geen kosten bij de huurder in rekening gebracht. Kunnen er meer zonnepanelen geplaatst worden, dan kost de bewoner dat slechts één euro per maand per paneel. De familie Birsak uit Nieuw Bergen had op maandag 8 juni de primeur. Op hun woning aan de Bommelroystraat werden de eerste zonnepanelen geplaatst door Tenten Solar uit Lichtenvoorde.

De familie Birsak woont al veertig jaar in het huis dat model staat voor het zonnepanelenproject van Destion. Het echtpaar ging in op het aanbod. “We zouden dit niet uit eigen initiatief gedaan hebben, maar dit aanbod is mooi. We betalen voor acht panelen twee euro per maand en verdienen er ongeveer vier per paneel terug”, aldus de familie Birsak.