Beata straalt in haar eigen sfeerpaleis
Beata straalt in haar eigen sfeerpaleis Foto: Chris Smits

Beata fleurt Well op


Well | In het voormalige pand van Bakkerij Karel(tje) Janssen aan de Grotestraat in Well zit sinds kort Beata Stijlvol Wonen. De 46-jarige van origine Poolse Beata Kowalska is helemaal in haar element en spreekt vol passie over haar sfeervol stekkie.

Toen Beata samen met vriendlief Ger het pand in de Grotestraat kocht was het in eerste instantie niet de bedoeling om er een winkel te beginnen. De twee hebben elkaar in Bergen als buren leren kennen en zijn inmiddels al meer dan negen jaar samen. Toen ze ruim drie jaar geleden op zoek gingen

naar een nieuw stulpje kwamen ze in Well terecht. "We zochten gewoon een leuk woonhuis en deze ruimte zat er bij", verteld klusjesman Ger. "Verschillende geïnteresseerden hebben zich bij ons gemeld en gevraagd om het winkelgedeelte te huren, maar dat zagen we allebei echt niet zitten."

Het aanbod is zeer divers, van kasten tot spiegels en van wanddecoratie tot sieraden. "We zijn continue op zoek naar leuke originele en aparte onderwerpen, maar dat is moeilijk en je komt

meestal toch weer uit bij dezelfde groothandels", aldus Beata.

"Tijdens de verbouwing wilden we er ook een nieuwe vloer in leggen maar toen kwam tijdens het sloopwerk opeens de originele vloer van de bakkerij tevoorschijn", zegt Ger. "En dat was toch wel een heel leuke verrassing. Daarop hebben we besloten om die oude vloer op te knappen en weer in ere te herstellen."

Voorlopig is de winkel nog hobby en hebben beiden er werk naast. Daarom zijn de openingstijden momenteel nog enigszins beperkt.
Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag is de winkel geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Gewoon aanbellen kan ook, als ze thuis is doet ze open.

Volg Beata Stijlvol Wonen op Facebook voor meer extra informatie.

Beata