Pierre Rutten
Pierre Rutten Foto: Chris Smits

Vrijwilligers van de Week

Week 25 | Pierre Rutten mag een echte verbinder worden genoemd. Hij slaagt erin hulpvragers en vrijwilligers samen te brengen en veel mensen enthousiast te maken om deel te nemen in de diverse organisaties. Voor zijn verdiensten werd Pierre al eerder geëerd met de gemeentelijke onderscheiding 'Het Fonteintje'.

Pierre sinds zijn pensionering zeer actief als vrijwilliger bij diverse stichtingen en verenigingen van Welzijnsbevordering Bergen. Zo was hij in 2015 betrokken bij de start van Ontmoetingscentrum Bergen en heeft hij de Vincentiusvereniging nieuw leven ingeblazen. Ook stond hij aan de wieg van Buurtbus Bergen en spant hij zich in voor de inrichting van het meldpunt Naoberschap.

Pierre Rutten werd genomineerd door Jan Rutten, die de redactie van de Maasduinen Courant een e-mail stuurde waarin hij zijn keuze beargumenteerde. “Samen met pastoor Janssen is Pierre de kartrekker van het OCB. Daarnaast is hij belangrijk voor de Buurtbus en momenteel is hij bezig met een project om door middel van tablets mensen digitaal vaardig te maken. Inmiddels heeft hij door werving van fondsen al een flink aantal van deze tablets kunnen bestellen. Binnenkort gaat dit project van start”, aldus Jan.



Week 26 | Deze week werd de 48-jarige Eric Maas verkozen tot Vrijwilliger van de Week. Hij werd genomineerd door Mark van Mil die een vlammend betoog hield om Eric voor te dragen om uitverkozen te worden.

"Naast zijn werk bij Koppes Groep steekt Eric menig uurtje in de organisatie van activiteiten voor de Bergense jeugd. Zo is hij al jarenlang niet meer weg te denken als vrijwilliger bij KinderVakantieWerk (dat dit jaar helaas niet door kan gaan vanwege de uitbraak van het Coronavirus) waar hij de afgelopen jaren de functie van voorzitter heeft vervuld", zo zegt Van Mil.

Sinds carnavalsseizoen 2019-2020 is Eric ook de trotse voorzitter van Jeugdcarnavalsvereniging 'de Belhamels', de jeugdafdeling van CV De Erdmennekes. Bij CV de Erdmennekes steekt hij ook nog graag de handen uit de mouwen als er ergens extra hulp nodig is bij de organisatie van een activiteit, niets is hem te veel. Verder is Eric al ruim 20 jaar lid van de vrijwillige brandweer in Bergen waar hij buiten zijn functie als Bevelvoerder, rang Brandmeester ook nog inzetbaar is als manschap, schipper en chauffeur. Eric was in het verleden ook nog actief als duikploegleider.

"Kortom; een vrijwilliger uit duizenden... vandaar dat ik Eric Maas graag nomineer als Vrijwilliger van de Week!", aldus een enthousiaste Mark van Mil.


Wil je ook een vrijwilliger nomineren, stuur dan een e-mail met foto naar: redactie@maasduinencourant.nl

Eric Maas