Expositie ‘Miauw’ van Brita Seifert

Aijen | Van zaterdag 27 juni tot en met zaterdag 25 juli exposeert Brita Seifert in haar gelijknamige atelier afbeeldingen van poezen in haar favoriete techniek pastel-kleurpotlood.


De liefde voor katten is zo oud als de mensheid: zelfs de oude Egyptenaren aanbaden de fluwelen pootjes. Er was een echte kattencultus: goden werden afgebeeld met kattenkoppen en huiskatten werden zelfs gemummificeerd met hun overleden meesters om ze te beschermen in het hiernamaals. In de moderne kunst staat de kat symbool voor koppigheid, onvoorspelbare stemmingen, drive en drang naar vrijheid.

Voor Brita is de kat echter meer een symbool voor een zorgeloze jeugd. Er was altijd een grote kattenfamilie in de tuin van haar grootmoeder. Elk nieuw nest werd toegejuicht (nou ja, alleen door haar) en er was altijd een majestueuze kater in het huis van haar ouders. De katten waren haar vrienden, haar speelkameraden, haar vertrouwelingen. Ze kon haar geheimen vertellen en uithuilen in hun zachte vacht.

Brita is ouder geworden, maar de liefde voor de katten is gebleven. Het is daarom een logisch gevolg dat ze deze liefde in haar tekeningen tot uitdrukking brengt.

Neem dus een kijkje in haar atelier aan de Aijenseweg 16b in 5854 PT Aijen. Of kijk onder de tab Atelier Brita Seifert van www.galeriepictura.nl


Voor contact stuur een e-mail naar britaseifert@aijen.nl of telefoneer naar nummer 0485-34 1970.