Reconstructieplannen De Vissert
Reconstructieplannen De Vissert Foto: Chris Smits

De Vissert

Well | Na vele uren vergaderen en nadenken zijn de plannen voor De Vissert in Well nu definitief. Er komt een compleet nieuwe weg, dus geen aanpassing van het huidige asfalt. Tijdens de goed bezochte inloopavond afgelopen dinsdag 23 juni op het gemeentehuis van Bergen, passend georganiseerd in coronastijl, konden aanwonenden en geïnteresseerden zich laten bijpraten over het project.


De Vissert zal vanaf de N271 tot aan de splitsing met Het Leuken compleet worden vernieuwd. De weg wordt zes meter breed met aan weerszijden rode fiets-suggestiestroken. Kruisingen en T-splitsingen worden uitgevoerd met verhoogde drempelplateaus en worden vervolgens gelijkwaardige kruisingen. De plateaus fungeren ook als snelheidsremmende maatregel. Na de reconstructie is de maximale toegestane snelheid op De Vissert 60 kilometer per uur. De opzet voor deze grote ingreep is om het verkeer uit de dorpskern van Well te weren, zodat toeristen met trailers en caravans niet meer door het dorp via het Sterrenbos hoeven te rijden.

Het project zit momenteel in de aanbestedingsfase. Zodra de aannemer bekend is zal er een planning komen. De gemeente hoopt dat de werkzaamheden eind 2020 klaar zijn, maar daarin speelt het weer ook een grote rol.


Volgens de gemeente zal er geen algehele afsluiting komen tijdens de werkzaamheden.

Reconstructieplannen De Vissert