Er gaat veel gebeuren komende jaren
Er gaat veel gebeuren komende jaren Foto: Chris Smits

Grote plannen rond Maaspark Well

Well | De gemeente heeft grootse plannen rondom het Leukermeer en de Maas. Tijdens de inloopavond op 23 juni werden een aantal mogelijkheden getoond maar de insteek van de avond was om zoveel mogelijk ideeën op te halen.


Het plan Maaspark Well bevat verschillende onderdelen. Een ervan is de Gebiedsvisie Seurenheide waarbij er een totaal-ontwikkeling van het gebied rondom Manege Seurenheide, Dagstrand-Camperplaats Seurenheide en het Leukermeer gaat plaatsvinden. Wat dit voor de huidige bedrijven zal gaan betekenen is nog niet duidelijk. "Er zijn vele mogelijkheden", aldus een medewerker van de gemeente Bergen. De opkomst bij de informatieavond was ruim boven verwachting en meer dan 100 mensen hebben zich uitgebreid laten informeren door een team van deskundigen.
Het was weer de eerste openbare bijeenkomst sinds de corona-uitbraak en de gemeente had volop maatregelen genomen ter bescherming van de bezoekers. Zo was er een duidelijke looprichting en moest iedereen zijn handen bij binnenkomst desinfecteren. Ook kregen de bezoekers de mogelijkheid om een mondkapje en/of handschoenen te nemen, waar echter geen gebruik van werd gemaakt.