Afbeelding
Foto: Spinnenwiel

Mondkapjes bij ‘t Spinnewiel in Well


Well | Marian Litjens van Wasserij ‘t Spinnewiel in Well heeft van de nood een deugd gemaakt. Door het gebrek aan mondkapjes gedurende de eerste maanden van de coronacrisis heeft zij zelf maar naald en draad opgepakt en inmiddels kun je bij ‘t Spinnewiel kiezen uit meer dan 30 verschillend ogende mondkapjes.


“Wij hadden in het begin van de coronatijd een paar cliënten die besmet waren en in verband met de wasserij die we hebben schrok ik ontzettend”, aldus Marian. “We hadden heel dringend mondkapjes nodig maar die kon je nergens krijgen. Ik heb toen een paar mondkapjes zelf gemaakt om mijn werk te kunnen doen en die je dan ook uit kon wassen. Dit werd rond verteld en de mensen vroegen mij of ik die ook op bestelling kon maken. Ik zei toen dat ik daar geen tijd voor had maar dat is inmiddels veranderd.”


Na verloop van tijd heeft Marian er toch wat meer gemaakt omdat ze ook in het openbaar vervoer nodig waren. Vervolgens begon ze er er steeds meer plezier in te krijgen en ondertussen heeft Marian een assortiment met meer dan 30 verschillende kleuren mondkapjes. Wasserij ’t Spinnewiel aan Kasteellaan 10 in Well is geopend van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. De mondkapjes kosten vijf euro per stuk. “We moeten toch allemaal zorgen dat we gezond blijven”, zo besluit Marian Litjens.