Guus Verhaegh pakt lachend in
Guus Verhaegh pakt lachend in Foto: Chris Smits

Roobeek pakt ze in

Plantenkwekerij Roobeek in Arcen gaat inpakken en niet zo'n klein beetje. Op 1 november moet de hal van bijna 3.000 vierkante meter klaar zijn en kan het bedrijf met haar nieuwe tak 'Fulfilment Center Arcen' per 1 januari van start gaan. Het concept hierbij is dat via diverse webshops bestelde planten ingepakt worden voor verzending en verstuurd worden naar klanten in Zweden, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Engeland, Belgiƫ en natuurlijk ook in Nederland.


Mede-eigenaar Frank Deriet verwacht dat het aantal medewerkers zal groeien van 80 naar 120 werknemers. "Het is hoofdzakelijk eigen kweek maar we werken ook nauw samen met regionale telers", aldus Deriet. "Je moet vooral denken aan

tuinplanten, heesters, boomkwekerij-planten maar vooral de grotere maat haagplanten die wij dan door bijna heel Europa aan particulieren zullen gaan leveren. Het 'Fulfilment Center' wordt de vierde poot in ons bedrijf. Naast de

kwekerij hebben we Dutch Garden Plants, een groothandel die levert aan fysieke plantenwinkels en wordt er vanaf 1 januari een dagbesteding speciaal voor ouderen ingericht. Voor dat laatste moeten we nog een pakkende naam verzinnen."

Al met zal zijn er circa 50 medewerkers, al dan niet met een afstand tot de arbeidsmarkt uit de gemeente Bergen hier werkzaam en dat aantal zou dus nog kunnen groeien. Roobeek, ooit Wellerlooi blijft belangrijk voor Bergen.