Erik Lanting lacht, het is KASSA
Erik Lanting lacht, het is KASSA Foto: Chris Smits

2 Brüder koopt H&P

Siebengewald | “De kogel is door de kerk”, zegt Erik Lanting van H&P supermarkt in Siebengewald. Per 1 september gaat het moederbedrijf van Die 2 Brüder von Venlo de Siebengewaldse collega overnemen.


Lanting geeft aan dat het hele prettige onderhandelingen waren en dat beide partijen tevreden zijn over de uitkomst. "Het personeel werd gisteravond ingelicht, iedereen kan blijven en er wordt niemand ontslagen", aldus een tevreden Lanting.

"Door de overname kan de H&P alleen maar verder groeien en meeliften op een grotere inkooporganisatie. De naam van de supermarkt zal in ieder geval voorlopig nog gewoon H&P blijven."

En nu?
Lanting lacht en geeft aan dat niemand zich over hem zorgen hoeft te maken. “Ik ben een bouwer, ik maak het liefst van niets iets zoals ik dat de afgelopen jaren met H&P heb gedaan. Na de grote verbouwing en de verhuizing van twee jaar geleden was voor mij eigenlijk de uitdaging weg, ik leek wel een supermarktmanager in mijn eigen winkel.”

Wat rest voor Lanting is de Haldie, een drogisterij discounter op de locatie waar voorheen de H&P was gevestigd en zich vooral richt op klanten uit Duitsland.

En op de vraag wat zijn toekomstplannen zijn zegt Erik: “Voorlopig blijf ik me nog bezig houden en bemoeien met de Haldie, die buiten de overname valt en dan zien we wel weer.”