Wespen hebben een nest gebouwd bij de Loswal in Aijen
Wespen hebben een nest gebouwd bij de Loswal in Aijen Foto: Aijen Nieuws

Wespennest op Loswal

Aijen | Er is vorige week een wespennest gevonden bij de Loswal aan de Maas in Aijen. Het nest is aangetroffen bij het eerste bankje aan de linkerkant wanneer je het terrein op loopt, zo meldt Aijen Nieuws op haar Facebookpagina.


Hiervan werd melding gedaan bij de gemeente die aangaf te onderzoeken over de noodzaak of dit nest verwijderd zou moeten worden. Het advies was om het nest niet te verstoren of zelf te verwijderen en voor de zekerheid gebruik te maken van de andere 'veiligere' bankjes op de Loswal.

Inmiddels is er duidelijkheid over het beleid van de gemeente in deze zaak. Insectenexpert en vogelkenner Ger Welbers vertelde dat de gemeente niet aan bestrijding doet in de vrije natuur. Verdelgingsmiddelen kunnen ook, weliswaar onbedoeld schadelijk zijn voor andere dieren in de omgeving. Vandaar de terughoudendheid van de gemeente om dit wespennest op te ruimen. "Als je door een wesp wordt gestoken, zuig dan de wond schoon en gebruik paracetamol om over de steekplek te wrijven", adviseert de wespendeskundige Welbers: "Het helpt echt."