Dit jaar een aangepaste kermis in Siebengewald
Dit jaar een aangepaste kermis in Siebengewald Foto: Kermis Siebengewald

Kermis gaat door maar zonder horeca

Siebengewald | Het goede nieuws is dat de kermis in Siebengewald ondanks de coronaperikelen ook dit jaar gewoon gaat plaatsvinden. De familie Verstappen zal traditioneel met het volledige aanbod van kramen en attracties aanwezig zijn van zaterdag 22 tot en met dinsdag 25 augustus. Elke dag is de kermis vanaf 14.00 uur geopend en op het terrein zijn de nodige corona-maatregelen getroffen.


Aan de andere kant zal er helaas geen mogelijkheid zijn om horeca aan te bieden naast de kermis. De organisatie heeft verschillende scenario’s bekeken, maar geen van deze opties zal doorgang kunnen vinden. Vanuit de veiligheidsregio is besloten om geen aangrenzende horeca aan een kermisterrein toe te staan. Dat is vervelend maar de organisatie moet zich houden aan deze eisen en de gezondheid voorop stellen.


Vorig jaar werd met de kermis van Siebengewald een oud gebruik nieuw leven ingeblazen en kreeg de traditionele kermistent een tweede kans. Het werd een grandioos succes met veel bezoekers, ook van buiten Siebengewald. “Er leek hoop te zijn op een mooi, maar uiteraard wel alternatief, vervolg op de geweldig kermis van 2019. Helaas moeten we echter nog een jaartje geduld hebben. Ondanks dat iedereen een mooie kermis gewenst en hopelijk mag volgend jaar de draad weer opgepakt worden”, aldus de organisatie.