Kruising Aijerdijk en Holshaeg wordt verhoogd
Kruising Aijerdijk en Holshaeg wordt verhoogd Foto: Gemeente Bergen

Vernieuwde Aijerdijk wordt stuk veiliger

Aijen | In het derde of vierde kwartaal van dit jaar zullen naar verwachting de wegwerkzaamheden beginnen om de Aijerdijk, tussen de rijksweg en Aijen te verbeteren waarbij deze wegverbinding mooier en een stuk veiliger zou moeten worden.


Na het saneren van de waterleiding en het doorvoeren van diverse onderzoekswerkzaamheden is de gemeente voornemens de rijbaan en de bermen van de Aijerdijk te verbeteren. Deze verbetering bestaat voornamelijk uit het aanbrengen van nieuw asfalt, rode fietssuggestiestroken en grasbetontegels in de bermen. Ook zullen er kruisingsplateaus worden aangelegd waarbij het plateau op de kruising met de Parallelweg optisch van aard is en dus niet wordt verhoogd. Op de kruising met de Holshaeg en de T-splitsing ter hoogte van de afslag naar de Sintelenberg zullen de plateaus wel enigszins verhoogd gaan worden.

Met deze verbeteringen en aanpassingen zou het verkeer voor met name fietsers een stuk veiliger moeten worden. De fietssuggestiestroken lijken de weg smaller te maken waardoor gemotoriseerde weggebruikers hun snelheid zullen aanpassen. Ook de plateaus op de drie kruispunten zullen naar verwachting een snelheidsbeperkend effect gaan hebben.

Afhankelijk van onder andere de weersomstandigheden is het mogelijk dat de uitvoering moet worden uitgesteld naar het eerste of tweede kwartaal van 2021.