Legionella
Legionella Foto: Internet

Douches op slot bij Montagnards

Nieuw Bergen | Op vrijdag 28 augustus liet voetbalvereniging Montagnards weten dat in de warmwatervoorziening op sportpark De Venhorst de legionellabacterie was aangetroffen.

Voorzitter Bart van Roosmalen heeft, naar aanleiding van diverse legionellabesmettingen bij verenigingen in de regio Venlo aan de gemeente gevraagd om een controle bij alle Bergense clubs te doen, maar de gemeente vond dit niet nodig. Om het zekere voor het onzekere te nemen heeft Montagnards zelf een onderzoek laten doen; de uitkomst was positief. Dit betekent dat de douches en kleedkamers minimaal twee weken op slot moeten blijven en dat er een protocol gevolgd wordt om de bacterie te bestrijden. De Bergense club hoopt dat alles weer veilig is als de competitie medio september van start gaat.

De voorzitter gaat alsnog met de wethouder in gesprek over de kosten. “Wij huren een pand dat niet voldoet”, aldus Van Roosmalen. PK-raadslid Claudia Ponjee reageerde op Facebook dat de gemeente de clubs juist wel heeft geattendeerd op dit risico na de lange sluiting vanwege de corona. Inmiddels zijn ook andere verenigingen aan het testen. De uitslagen hiervan zijn nog niet bekend