Dorpsraad in 2019 op bezoek bij wethouder Roefs
Dorpsraad in 2019 op bezoek bij wethouder Roefs Foto: Dorpsraad Bergen

Gevaarlijke dijk-overgang eindelijk op de schop

Bergen | Na een lang traject van overleggen gaat het dan eindelijk gebeuren, de verkeersveiligheid bij de dijkovergang Kerkstraat Bergen wordt verbeterd.


De Dorpsraad Bergen heeft in het voortraject veelvuldig haar wensen kenbaar gemaakt bij de gemeente. Wethouder Lia Roefs heeft het afgelopen anderhalf jaar nodig gehad om een plan te maken en de benodigde gronden te bemachtigen. Welke aanpassingen er komen en hoe het eruit komt te zien is nog niet bekend bij de gemeente. Wel is duidelijk dat de firma Laarakker uit Sambeek in week 37, dat is vanaf 7 september 2020 start met de werkzaamheden. De verwachting is dat het werk ongeveer 3 tot 4 weken in beslag gaat nemen.

Op 13 maart 2019 werden verschillende ideeën over de verkeersveiligheid bij de dijkovergang in Bergen besproken. Dit naar aanleiding van enkele bijna-ongelukken op deze onoverzichtelijke plek. De gemeente zou enkele voorstellen verder uitwerken en er werd toegezegd snel weer bij elkaar te komen. In de tussentijd werd er extra signaleringsapparatuur geplaatst om de veiligheid enigszins te verbeteren.