Paul Kempen is elke woensdagochtend bij Servicepunt Maasduinen aanwezig voor alle glasvezelvragen
Paul Kempen is elke woensdagochtend bij Servicepunt Maasduinen aanwezig voor alle glasvezelvragen Foto: Chris Smits

E-Fiber start aanleg glasvezel


Na een succesvolle vraagbundeling door Limburg Glasvezel is het moment daar: het glasvezelnetwerk in gemeente Bergen wordt aangelegd. De eerste schop is al de grond ingegaan en dit symboliseert het startschot van de aanleg van het netwerk. Naar verwachting is in het derde kwartaal van 2021 de gemeente aangesloten op het nieuwe netwerk.


Aanleg
In de gemeente Bergen legt

E-Fiber een openbaar, voor elke provider toegankelijk glasvezelnetwerk aan. De werkzaamheden worden, in opdracht van E-Fiber, uitgevoerd door Spitters. De graafwerkzaamheden zijn al gestart in Afferden. In oktober zal worden gestart in Bergen, waarna in februari 2021 in Well en Wellerlooi wordt begonnen. Vanaf juni 2021 wordt ook Siebengewald aangesloten op het netwerk. In totaal wordt er meer dan 150 kilometer geul gegraven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk.

Tijdens de aanleg kunnen inwoners en bedrijven nog steeds profiteren van een kosteloze huisaansluiting. De inschrijving voor Afferden sluit begin oktober. Als je nog wil overstappen sluit dan via E-Fiber.nl/bergen een abonnement af bij één van de glasvezelproviders.

Adviesgesprek
Paul Kempen van Limburg Glasvezel is erg blij dat de aanleg van start is gegaan: “We zijn blij dat de dorpen van de gemeente Bergen glasvezel krijgen. We kunnen niet meer zonder supersnel internet. Voor vragen over glasvezel en de abonnementen hebben we een glasvezelinformatiepunt ingericht bij Servicepunt Maasduinen op Mosaïque 53 in Nieuw Bergen . Elke woensdag is er een inloopspreekuur van 09.30 tot 12.00 uur. Je kunt zonder afspraak binnenlopen."

(L), 2020, Afferden, Bergen, Bureau voor Reuring, E-Fiber