Bij de familie Veugen werd het vierde informatiebordje in Well bevestigd
Bij de familie Veugen werd het vierde informatiebordje in Well bevestigd Foto: Archief Well

Bordjes op
historische panden

Well | Op initiatief van de stichting Archief Well kunnen historische panden in Well een ANWB-informatiebordje krijgen. De stichting neemt zelf de helft van de kosten voor haar rekening. Onlangs werd het vierde bordje bevestigd aan de gevel van het pand Grotestraat 62 in samenwerking met de huidige bewoners Ans en André Veugen. Vanaf 1815 tot 1878 was op dit adres de eerste marechausseekazerne van de gemeente Bergen gehuisvest, maar tussendoor, van 1830 tot 1839 ook tijdelijk de Belgische Gendarmerie.


Met dit initiatief, maar ook met het plaatsen van oude straatnaamborden wil Archief Well de historie van Well meer zichtbaar maken in de openbare ruimte. Het maken van een bordje kost 160 euro voor een monumentaal pand en 300 euro voor een gebouw zonder monumentale status. De stichting zal de helft van de kosten op zich nemen. De familie Veugen sponsorde deze helft echter zelf en nam daarmee het totale bedrag voor haar rekening. Stichting Archief Well heeft daarvoor reeds de hartelijke dank aan de familie uitgesproken.


Er zijn in Well nog best wat verschillende oude panden te vinden. Archief Well zoekt op eigen initiatief contact met bewoners van panden die voor een informatiebordje in aanmerking komen, maar via info@archiefwell.nl kunnen Wellenaren zich ook zelf melden en vragen of hun pand voor een informatiebord passend is.