Sraar en Mien Smits 50 jaar getrouwd
Sraar en Mien Smits 50 jaar getrouwd Foto: Chris Smits

Gouden Sraar en Mien

Nieuw Bergen | Op 24 november 1970 zijn de Bergense Sraar en Udense Mien in het Brabantse Uden voor de wet getrouwd. Het duurde nog ruim een jaar voordat het stel voor de kerk ging trouwen. Al die tijd hebben ze apart van elkaar gewoond, ieder nog bij hun eigen ouders thuis. “Maar ik kende de weg naar Uden op mijn duimpje”, lacht Sraar ondeugend.

De twee hebben elkaar eind jaren zestig op de markt in Uden ontmoet, vervolgens getrouwd in 1970 en In 1971 zijn ze in Nieuw Bergen komen wonen. De 73-jarige Sraar heeft vele ambachten uitgeoefend, van marktkoopman tot bouwvakker en later nog als metaalbewerker.

De 70-jarige Mien is echt de zorgzame van de twee, al van vroeger uit. Zij heeft namelijk in het ziekenhuis van Veghel gewerkt en het verzorgen zat altijd al in haar bloed.

Verzorgen zat Mien altijd al in haar bloed

Ze is dit later ook voor anderen blijven doen, of ze het nou nodig hadden of niet, Mien verzorgt graag. Samen hebben ze een dochter en twee kleinkinderen.

Als buurtoma vindt ze het fijn om op te passen en zijn kinderen altijd welkom. "We wonen in een leuke buurt en we letten goed op elkaar”, zegt Mien tevreden. Als hobby klust Sraar graag in en om het huis en Mien is een echte puzzelliefhebster.
Ook hebben ze nog een gezamenlijke hobby. "Na 50 jaar getrouwd te zijn hebben we nog steeds kriebels” aldus het gouden paar.

Sraar en Mien Smits 50 jaar getrouwd