Met een duofiets kunnen ook  mensen met een beperking genieten van een uitje
Met een duofiets kunnen ook mensen met een beperking genieten van een uitje Foto: KBO Wellerlooi

KBO ontvangt donatie

Wellerlooi | De KBO Wellerlooi heeft een donatie ontvangen van het Oranje Fonds van 5.000 euro voor de aanschaf van een duofiets. Hiermee kunnen twee personen samen op pad ook als één van hen behept is met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

Voorzitter Jan van de Ven is enthousiast over de duofiets: “We willen mensen die eenzaam zijn met elkaar verbinden. Met de duofiets komen ze weer buiten, doen ze wat aan hun conditie en leren ze andere mensen kennen.”

De KBO wil de fiets vanaf het voorjaar 2021 in Wellerlooi gaan inzetten voor iedereen die niet meer zelfstandig op pad kan gaan. In het voorjaar wordt gestart met het werven van fietsmaatjes waarmee gefietst kan worden en zal ook bekend worden hoe de fiets gebruikt kan worden. De duofiets is een tweepersoons driewieler. “De deelnemer en de bestuurder zitten naast elkaar. De fiets is uitgerust met elektrische ondersteuning en je kunt een rollator meenemen.”

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er allen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het fonds kan dit dankzij onder meer de Postcode Loterij, De Nederlandse Loterij en bedrijven. Koning Willem-Alexander is met Koningin Máxima het beschermpaar van het Oranje Fonds.