Vol trots laten de Pieten zien wat voor lekkernijen ze hebben
Vol trots laten de Pieten zien wat voor lekkernijen ze hebben Foto: Fred Fransen

Pieten op pad met Sint-pakketjes

Bergen | In de voormalige Mariaschool in Bergen is er tegenwoordig een gezellig koffietentje met huisgemaakt gebak en een kleine lunchkaart. Ter gelegenheid van het feest van Sinterklaas werd er een leuke actie bedacht om heerlijke huisgemaakte snoeppakketten aan te bieden en deze op gepaste wijze op 5 december aan huis te bezorgen. Hiervoor werden enkele Pieten geregeld en een ludieke auto, het gele Pietenautootje.


De bestellingen voor de Sint-box waren overweldigend en op een gegeven moment was het zelfs zover dat Bianca Jans van De Mariaschool ‘nee’ moest verkopen, want het bakkersteam van Tal’s Zoete hoek zat tot over de oren in het werk om al de lekkere zelfgemaakte baksels en zoetigheden op tijd voor Sinterklaas klaar te krijgen. Maar het is allemaal gelukt.

En wat zat er allemaal wel niet in zo'n mooi verrassingspakket? Een beetje nieuwsgierig vroegen we het aan Bianca.

De inhoud van de Sint-box was tot op het laatst nog een verrassing

"Tja wat zat er allemaal in. Pepernoten cheesecake

en prachtig versierde mini donuts, heerlijke arretjescake met pepernoten en stukjes appelkruimel plaatcake met hartige kaasstengels. Dit alles hebben we aangevuld met verse zelfgebakken pepernoten, diverse soorten chocolade en schuimpjes."

Het gele Pietenautootje, een Fiat Cinquecento met extra laadruimte voor de vele dozen met lekkers die moest worden uitgeleverd, is urenlang onderweg geweest om alle snoeppakketten door de hele gemeente Bergen rond te brengen. De Pieten zijn in hun autootje zelfs nog eventjes stiekem de Maas overgestoken met de pont naar Sambeek om ook daar wat kinderen te verrassen met een heerlijke Sint-box.

De Pieten gingen op pad met een geel Pietenautootje om het lekkers rond te brengen
Heerlijke tractatie met echte Sinterklaas lekkernijen