sdr
sdr Foto: eigen

Help leerlingen van het vmbo bij beroepskeuze

Voor de derde keer wordt dit schooljaar Land van Cuijk Maasduinen On Stage georganiseerd, het beroepsoriëntatieproject voor ruim 800 vmbo-leerlingen van het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer. Ze worden geholpen te ontdekken wat ze willen, kunnen en welke bedrijven en beroepen er allemaal zijn in de regio. Want jongeren moeten nog steeds (beroeps)keuzes maken, hebben nog steeds support en hulp nodig bij hun levensloopbaan en toekomstdromen. Nu misschien wel meer dan ooit.


"Als je jong bent telt elke dag,
         elk jaar en elke ervaring"


"Als je jong bent telt elke dag, elk jaar en elke ervaring. We verwachten straks wel van deze jongeren dat ze ‘na corona' hun levensloopbaan gewoon vervolgen. Maar dan moeten we ze nu wél voorzien van bagage voor straks. Binnen én buiten de school”, zegt projectleider Sandra Reuvers. "Daarom volgen we zo lang mogelijk ons gebruikelijke (maar wél coronaproof) concept met het Beroepenfeest op 11 maart en een meewerk Doe Dag. op 25 maart. De voorbereidingen zijn immers ook bagage voor later. Maar we hebben ook een online noodscenario mocht dat vanwege de maatregelen nodig zijn. Dus het maken van matches met hun favoriete beroepsbeoefenaar gaat altijd door!”

Heb je een leuk beroep en wil je hier met vmbo-leerlingen over in gesprek? Van kapper tot audicien, van hondentrimmer tot operator, van architect tot automonteur en alles daartussen, alle beroepen zijn welkom! Doe mee en meld je aan als beroepsbeoefenaar via www.landvancuijkmaasduinenonstage.nl en help je toekomstige medewerkers en collega's bij een goede beroepskeuze.Neem voor meer informatie contact op met projectleider Sandra Reuvers: mail@landvancuijkmaasduinenonstage.nl